Talent Kopklas

De Jules Verne heeft een Kopklas die de schakel is tussen het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. De kopklas is bedoeld voor leerlingen die zich op een bepaald moment in hun basisschoolperiode niet volledig hebben kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld omdat ze vanuit het buitenland in Nederland zijn komen wonen, omdat ze thuis een moeilijke periode hebben doorgemaakt of omdat ze langdurig ziek zijn geweest. Hierdoor kan het zijn dat de leerling nog niet het eindadvies heeft kunnen bereiken dat, gezien de inzet, motivatie en capaciteiten, wel bij de leerling past. De Kopklas is openbaar en neemt (bij geschiktheid) leerlingen aan van alle basisscholen in Hoorn en de omgeving van Hoorn. Meer informatie gewenst? Stuur een e-mail naar: kopklashoorn@talenthoorn.nl. Maak gerust een afspraak voor een gesprek met de leerkrachten van de Kopklas.

Talent Kopklas

De Jules Verne heeft een Kopklas die de schakel is tussen het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. De kopklas is bedoeld voor leerlingen die zich op een bepaald moment in hun basisschoolperiode niet volledig hebben kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld omdat ze vanuit het buitenland in Nederland zijn komen wonen, omdat ze thuis een moeilijke periode hebben doorgemaakt of omdat ze langdurig ziek zijn geweest. Hierdoor kan het zijn dat de leerling nog niet het eindadvies heeft kunnen bereiken dat, gezien de inzet, motivatie en capaciteiten, wel bij de leerling past. De Kopklas is openbaar en neemt (bij geschiktheid) leerlingen aan van alle basisscholen in Hoorn en de omgeving van Hoorn. Meer informatie gewenst?

Stuur een e-mail naar: kopklashoorn@talenthoorn.nl.
Maak gerust een afspraak voor een gesprek met de leerkrachten van de Kopklas.

Vergroot kansen in het voortgezet onderwijs


Het kan zijn dat een leerling nog niet het eindadvies heeft kunnen bereiken dat, gezien de inzet, motivatie en capaciteiten, wel bij de leerling past. Met een tussenjaar in de Kopklas komen kinderen steviger in hun schoenen te staan en wordt de kans op succes in het voortgezet onderwijs een stuk groter. De Kopklas is een groep van maximaal 15 gemotiveerde leerlingen die hard willen werken om zich zo goed mogelijk op de brugklas voor te bereiden. Door een intensief programma bereiken we dat kinderen een schooltype aankunnen dat past bij hun werkelijke capaciteiten en wordt de kans op zittenblijven op het voortgezet onderwijs of vroegtijdig schoolverlaten kleiner. Klik hier voor de informatiebrochure

Bekijk de informatiefilm over de Talent Kopklas

Leerling aan het woord

Deze school is bijzonder, omdat er kinderen van over de hele wereld komen.