Zoeken

De leerlingen kregen de opdracht om met zes nieuw geleerde (moeilijke) woorden een griezelig verhaal te schrijven.

De zes woorden zijn:  De uitspraak, de historie, omstreeks,  de beoordeling, de conclusie, gemiddeld


De Zombies

De uitspraak over de zombies is negatief, want ze eten hersenen en in een film zijn ze nooit positief over zombies. Want ja je kunt hun botten zien en ze kreunen en ze zijn vies. Ok hun historie was heel eng omdat mensen heel wat anders zeiden dus ze gebruikten hun fantasie, bijvoorbeeld: Zombies eten je hersenen en ze hebben geen bloed of dat je de botten kunt zien, maar dat noemen slimme en niet gelovende mensen: skelet.  s Nachts kwamen ze omstreeks 2 uur  2 dagen op het platteland van de boeren en boerinnen, en ja daardoor schrikken mensen wel want je ziet ze rond kreunen en achter mensen aan gaan. En de beoordeling van mensen is dat ze vinden dat ze eng zijn,door hun gedrag en stem en gekreun. De conclusie is dat mensen zombies heel eng vinden en daaraan kun je niks aan doen. Gemiddeld de helft van de mensen zegt dat ze de zombies weg moeten jagen en de andere helft zegt DODEN!!!                Nazar
Zombie | One of a set of images created for a now-abandoned  | Flickr

 

   Heksen

 

Er wordt uitgesproken dat heksen echt bestaan en dat ze s nachts in huis komen om je waardevolle spullen te stelen. Historisch bekeken is het of heksen echt bestaan niet duidelijk maar er zijn wel verhalen over heksen. Er wordt gezegd dat er omstreeks 3 uur s nachts heksen uit de bossen komen om kinderen bang te maken die in de buurt van bossen wonen. De conclusie lijkt te zijn dat heksen niet echt bestaan of ooit bestonden. De verhalen over heksen zijn gewoon indianenverhalen en zijn gewoon zelf verzonnen. Veel mensen beoordelen dat als een leugen en geloven niet in heksen of dat ze                    

s nachts in huis komen. De gemiddelde mens in Nederland vertelt hun kinderen dat heksen niet echt bestaan zodat ze voor heksen niet bang hoeven te zijn.

Fazila Syed

 

De killerclown

De uitspraak van de killerclown was angstaanjagend. Iedereen was gewaarschuwd. Het historische verhaal van de killerclown is nep. Maar er zijn mensen die denken dat ze bestaan en die zich verkleden als clown. Omstreeks 12 uur s nachts is er in die straat altijd een clown die mensen laat schrikken. De conclusie dat ik mensen buiten hoorde gillen was dat er een clown achter hun aan ging met een mes in zijn hand. De clown beoordeelt onze angst. Hij wil dat we nog banger worden. De clown is gemiddeld 1 meter 80. Daarom zijn mensen bang voor hem.

Zehraa

 

Monster verhaal                   

De uitspraak van dat verhaal over dat enge monster is heel eng.Hoe heb je dat verhaal verzonnen?.
Waarom praat je over dat enge historische verhaal? Ik heb een geheim en jij moet beloven dat je dat tegen niemand zegt. Ik heb een briefje van het lelijke monster gekregen.
Omstreeks 12 uur komt dat enge monster uit dat verhaal in mijn kamer, in dat briefje staat het.
Ik kan niet slapen: de conclusie is dat ik bang ben voor dat monster dat in mijn kamer komt of misschien is dat niet echt.
Ik beoordeel dat dat verhaal 100% eng is toen zou ik niet naar mij vriendin luisteren toen ze de verhaal las. Dat verhaal dat je gisteren had gelezen was gemiddeld 100% eng daardoor kon ik niet slapen.

 

LeenMonster Images - Public Domain Pictures - Page 1